Magunkról

Kezdjük mindjárt azzal, hogy miért is született meg ez a honlap ?

Mivel meglehetősen különleges évfolyamnak számítottunk, műsoraink, sztorijaink megérdemlik, hogy megörökítsük őket az utókor számára. Ha másért nem, hát azért, hogy unokáink mutogathassák az oviban, miket követet el nagyapjuk (nagyanyjuk). J Olvass el mindent, és ítéld meg magad…

Veszprémben végeztünk 1989-ben (akkor még Vegyipari Egyetemnek hívták ezt az oktatási intézményt). Hallva, a mostani diákéletről keringő híreket talán az "Utolsó Mohikánok" egyike voltunk, akik még élvezték az egyetemi életet, akik bulijainkról, nótázásainkról, műsorainkról, meg más egyebekről voltunk közismertek. (Bővebbet sztorijainkról a "Megtörtént…" fejezetben olvashatsz !)

Egyetemünkön az volt a hagyomány, hogy páros évenként volt VEN (Veszprémi Egyetemi Napok). Olyan évben kezdtünk, hogy csak 2 VEN-t élhettünk meg. A VEN-nek az elő kortese volt a Mikulásműsor. Ezért kiemelten készültünk erre II. éves korunkban, tulajdonképpen ezzel "robbantottunk". A plakátjaink jelezték, hogy valami nagy dolog van készülőben, amit senkinek sem szabad kihagynia, mégis sokan csak azért jöttek el, mert kiszivárgott a hír, hogy Józsi balettozni fog benne… Ez a műsor elsődíjas lett, és biztosította, hogy innentől kezdve, minden előadásunk teltházas legyen (azt, hogy az ablakban is lógtak, sokszor szó szerint lehetett venni) ! Első műsorunk sikerére jellemző, hogy nem sokkal később egy továbbképzést tartottak egyetemünkön, középiskolás tanároknak, és oktatóink megkértek bennünket, hogy előttük is adjuk elő újra.

Ha már ebben a részben kicsit részletesebben írtam a kezdetről, mindenképpen ide kívánkozik, hogy hova jutottunk el. A jubileumi, X. VEN győztes évfolyama voltunk. Hogy közben mik történtek, megtudhatod a már említett fejezetből, és a "Műsoraink"-ból. Mivel nem kívánom olyan dolgokkal nyújtani ezt az oldalt, amik máshol aktuálisabbak lennének, egyes témakörök előtt, mindig lesz egy "Olvass el" rész, ahol az oda passzoló dolgokról fogok megemlékezni.

Minden műsorunk "Team munka" eredménye volt !!! Általában, az "irodalmi kávéházunkban" (ejtsd: Zánka Borozó) születtek. Gyökeresen szakítottunk a korábban kialakult műsor felépítésekkel. Rendszeresen alkalmaztunk show elemeket (lányok táncoltak, hangeffektusok stb.). Hála Rómeónak, valamennyi előadásunkat megfelelő díszlet alkalmazása tette színesebbé. Elsőként készítettük el VEN filmjeinket videó formában. (Ha valakinek meglenne a "Dugattyús hattyú egyedül dúdol" című filmünk, az sürgősen jelezze ! J )

Jellemző ránk, hogy nem könnyű körülhatárolni azt, hogy kik is voltak az évfolyam tagjai. Jól példázza ezt, az első évfolyam találkozó, ahol Rómeó azzal kezdte, hogy "mivel előző este többen próbáltak visszaemlékezni arra, hogy konkrétan melyik félévet is végezte el velünk, ezért el kell, hogy mondja, egyetlen percig sem volt (papíron) az évfolyam tagja, de örül annak, hogy évfolyamtársnak tekintjük…" és nem ő az egyetlen, aki "tiszteletbeli" évfolyamtársunk volt…

Veszprémre jellemző volt még, hogy sokévente (általában 11 évente) megjelent egy humoros kiadvány, a Kémcsőkefe. Terveink között szerepelt kiadni a soron következőt. Ez valamiért elcsúszott, mindenesetre, hogy ne vesszenek kárba ez ide készülő, és az azóta született írásaim, ezekből is csemegézhetsz. Ha eljutok az anyag feltöltés vége felé, nem kizárt, hogy a korábbi Kémcsőkefék anyagából is felrakok egy válogatást (csak az első hiányzik a gyűjteményemből !) Sőt, ha az eddigi pozitív hozzáállás megmarad, akkor az is előfordulhat, hogy az előttünk végzettek anyagaiból is felkerülnek ide a legjobbak, ha az archívumok őrzői is úgy gondolják. J No de nyugtával…

Azért, hogy ne csak egyoldalúan, a saját stílusunknak megfelelő humor legyen ezen a lapon, felkerült a "Mások írták" rész, ami olyan anyagokat tartalmaz, amik tetszettek nekem. Ahol megvan a forrás, azt jelölöm, ahol nincs, ott az fog szerepelni, hogy kitől kaptam.

Azon fejezeteknél, ahol biztosan várható a bővülés, ott mindenképpen (ha máshol nem, az Olvass el szakaszban) ezt fogod látni:

Persze nem kizárt, hogy a jelöletlen részek is bővülnek… J szóval érdemes lesz visszanézned később is !

Jó böngészést ! - Uzonyi Zsolt -