Nóták

 

Nótázási kedvünkről (úgy általában), olvashattál a "Megtörtént…" részben ! Az alábbiakban a VEN (Veszprémi Egyetemi Napok) dalainkról tudhatsz meg egy s mást. A zenék itt találhatóak. Mivel a méret korlátozott, néhányat szét kellett darabolnom, de a kicsomagolás után, ismét egyben lesznek !

A nóták elég régiek, ezért egy szoftveres zajszűrésen estek át, hiszen "amatõr" felvételekrõl van szó ! Azért készültek, hogy mindenki hamar megtanulhassa a dallamot, és a szöveget. Mivel a Stúdió kapacitása, nem volt korlátlan, nem volt lehetőség arra, hogy mindegyik felvétel szöveggel készüljön el.

Szintetizátoron: Vajda Tibor, szólógitáron: Turnai Tamás, akusztikus gitáron: Papczun Tibor, szájharmonikán: Lóki Csaba játszott !

Annál a két "Karesz nótánknál", ahol "szöveg mentesíteni" kellett, a zenei részek kivágása, és összeillesztése: Rómeó keze munkáját dicséri. (Ezt csak azért kellett ide írnom, mert ezt nem lehet észrevenni, annyira ügyesen csinálta :-)))

A letöltés nemsokára ismét mûködni fog :-)

Általános megjegyzések

Nóta megnevezése

Ideje

II. év, főműsorunkban, erre lejtették sejtelmes táncukat a megnevezésben szereplő "robotok". Szuper !

Szabadidő Girl Robotok_1

5:55

A méret korlátozás miatt ez a második része…

Szabadidő Girl Robotok_2

-

"Karesz nóta". Valamikor hajnalban készült. Elsőként az ötödik sort írtam meg, és elaludtam. A többiek megírták ez első négyet, és követtek az elalvásban. Mire felébredtünk, a teljes szöveg készen volt, sőt fel is énekelték akik elõttünk feküdtek le.

Veszprém, egyetem…

2:37

"Karesz nóta". II. évünkben.

Mikor kiskölyök voltam…

2:02

"Karesz nóta". II. évünkben.

Csimpaszkodj !…

2:14

IV. év, főműsorunkban, erre táncoltak azok a bizonyos boszorkányok…

Boszorkány tánc_1

3:15

A méret korlátozás miatt ez a második része…

Boszorkány tánc_2

-

"Öreg nóta". Ezzel indult a főműsorunk.

Tízszer két év…

2:28

"Öreg nóta". Ez lett kész elsőként, nyilván ezért volt az egyik legismertebb. (No és persze szuper dallam, és szöveg… :-))) Ez szövegmentes változat.

IV. éven van egy fiú… _1

3:34

A méret korlátozás miatt ez a második része...

IV. éven van egy fiú… _2

-

"Öreg nóta". Csak kevesen ismerték.

Új nap ragyog…

1:53

"Öreg nóta". Ha jól emlékszem, ennek csak hárman ismertük a szövegét, mivel nagyon későn lett készen. A második versszak hajnalban készült el. Mindenki írt egy sort, anélkül, hogy a többiek munkáját látta volna. ezért ilyen az utolsó négy szakasz :-))) Ez szövegmentes változat. Kiemelkedően jó dallam.

Öreg mászik…

2:39

"Öreg nóta". A második legismertebb nótánk. (A többire jellemző szuper dallam, és ismét kiemelkedő szöveg… :-)))

30. VEN…

2:46

Ugyanez más hangszerelésben, ezúttal szöveg nélkül. Szenzációsan jó :-)))

30. VEN…_1

4:01

A méret korlátozás miatt ez a második része…

30. VEN…_2

-

"Öreg nóta". Ez szövegmentes változat.

Tom az erősségünk…

1:23

"Öreg nóta". Ez szövegmentes változat.

Ez az a nap…_1

3:20

A méret korlátozás miatt ez a második része…

Ez az a nap…_2

-

"Öreg nóta". Ennek az az érdekessége, hogy már nem volt idő szöveget írni rá, pedig kiemelkedően jó volt a dallama, ha nem a legjobb… Mivel a 8. "Öreg" nótánk "Mert Ő a tengereknek ura…" sajnos nincs meg nekem felvéve, ezért a keletkezésének sorrendjében adtam nevet neki. A már említett ok miatt, ez is szövegmentes változat…

IX. nóta…

2:14

"Élõben" természetesen, "klasszikus" hangszerünk, a tangóharmónika szolgáltatta a zenei aláfestést. Megszólaltatójának virtuózitását megcsodálhatod a szintetizátoron játszott számok meghallgatásakor. Mi meg ezt úgyis tudjuk... :-)))

Visszatérve a szövegekre, valamennyi team munka eredménye volt. Sokszor, egymástól független csoportok írták őket, figyelembe véve azt, hogy ha megoldható volt, bizonyos kulcsszavakat szerepeltetni kellett bennük.(Ez persze nem volt mindíg lehetséges...)

Hogy mik voltak ezek a szavak, amik jellemzőek voltak ránk /diákrektor jelöltünkre/ ?

Hallgasd meg a nótákat (ahol instrumentális a felvétel, töltsd le a szöveget, és énekeld rá !) nem lesz nehéz rájönni… J

Mivel nem kizárt, hogy valakitől még befuthat a hiányzó nótánk ("Mert Ő a tengereknek ura…") ezért